Club Brugge – First Belgium Club to introduce non-smoking policy in the stadium

30 March 2018

Club Brugge – First Belgium Club to introduce non-smoking policy in the stadium

Net zoals vorig jaar neemt de Club Brugge Foundation deel aan de #MoreThanFootball Action Week. Van 21 maart tot 8 april worden de Foundation en haar projecten extra in de kijker gezet. De #MoreThanFootball Action Week geeft Europese profclubs de kans hun maatschappelijke werking voor te stellen aan het grote publiek, waarbij ze hun impact op de samenleving duidelijk maken. Onze Club Brugge Foundation probeert dat op heel wat verschillende gebieden te doen. Vandaag kijken we naar het ‘Rookvrij Stadion’.

WERKEN VOOR EEN ROOKVRIJ STADION

Roken zorgt elk jaar voor heel wat slachtoffers, want het hoort nog steeds tot een van de voornaamste doodsoorzaken in België. Om onze supporters in een zo’n gezond mogelijke omgeving naar hun favoriete ploeg te laten kijken, geldt er bij Club Brugge een rookverbod in het Jan Breydelstadion.

Club Brugge was de eerste ploeg in België die zo’n regeling invoerde en hoopt hiermee de gezondheid van al haar supporters te ondersteunen, want niet alleen actief roken is schadelijk, maar ook passief roken kan zware gevolgen hebben voor onze gezondheid.

Om deze doelstelling extra kracht te zetten, organiseert Club Brugge vaak gratis rookstopbegeleidingssessies, waar u extra begeleid wordt bij het stoppen van roken. Wie nu reeds informatie wenst over stoppen met roken kan terecht op www.tabakstop.be voor allerlei nuttige informatie.