Playing for Success – Club Brugge

3 April 2018

Playing for Success – Club Brugge

The CSR programme Playing for Success’ wants to boost the chances of children with educational arrears. The power of football is used to eliminate these arrears by professional supervision and several educational activities. Young people gain knowledge and a positive attitude towards school and education.

Net zoals vorig jaar neemt de Club Brugge Foundation deel aan de #MoreThanFootball Action Week. Van 21 maart tot 8 april worden de Foundation en haar projecten extra in de kijker gezet. De #MoreThanFootball Action Week geeft Europese profclubs de kans hun maatschappelijke werking voor te stellen aan het grote publiek, waarbij ze hun impact op de samenleving duidelijk maken. Onze Club Brugge Foundation probeert dat op heel wat verschillende gebieden te doen. Vandaag kijken we naar ‘Playing For Success’

LEREN WORDT WEER EEN PLEZIER

Schoolkinderen met een leerachterstand en schoolmoeheid worden door Club Brugge en haar Foundation ondersteunt om terug plezier te vinden in het naar school gaan. Club Brugge beoogt met dit project dat de jongeren een positievere houding aannemen tegenover school, waardoor hun kansen op afstuderen en een plaatsje op de arbeidersmarkt vergroot worden.

De jongeren die deelnemen aan Playing for Success zijn tussen de negen en veertien jaar oud, en hebben het doorgaans moeilijker op school. De redenen hiervoor zijn zeer verschillend, gaande van een verlaagd zelfvertrouwen, een moeilijke thuissituatie, sociaal-emotionele problemen of moeilijkheden met de taal.

Club Brugge gelooft dat voetbal ervoor kan zorgen dat kinderen hun zelfvertrouwen en motivatie terugvinden, om op deze manier hun leerhouding te verbeteren. Daarom krijgen deze kinderen, gedurende tien weken, de mogelijkheid om bijlessen te krijgen rond verschillende onderwerpen, zoals wiskunde, taal, geschiedenis en aardrijkskunde. Deze begeleiding is op maat van de leerlingen, om hun achterstand zo efficiënt mogelijk weg te werken.